Servicii

RECUPERARE PROFESIONALĂ DE DATE

QUARTZ Data Recovery, lider pe piața românească în domeniul recuperării datelor, îți stă la dispoziție. Indiferent de mediul de stocare pe care îl folosești, dacă datele pe care acesta le conține au devenit inaccesibile, vino cu dispozitivul la noi și îți vom efectua o diagnosticare gratuită.

Serviciile de recuperare date nu sunt destinate identificării cauzelor care au dus la imposibilitatea accesării datelor, ci strict pentru a recupera datele pierdute și a le salva pe un suport de stocare sigur. Serviciile noastre nu includ repararea suporturilor de date defecte.

Când ai nevoie de recuperarea datelor?

De fiecare dată când dispozitivul pe care îl deții se regăsește în următoarele situații:

  • Datele stocate pe acesta nu mai pot fi accesate
  • Disk-ul nu mai este detectat sau prezintă eroare la detectare
  • Apar zgomote atipice în funcționarea disk-ului
  • Datele pe care dorești să le accesezi nu se mai găsesc pe disk
  • La detectarea sau citirea disk-ului, apar mesaje de eroare (de exemplu: Invalid media type error, Invalid partition table, Invalid drive specification, Data eror reading drive, Sector not found, Track 0 bad, etc)
  • Suportul de date este identificat incorect (ID eronat, capacitate incorectă, etc)

Cum realizăm recuperarea datelor?

În urma unei evaluări gratuite, constatăm dacă recuperarea datelor este posibilă, care sunt costurile aferente și care este timpul de recuperare.

Evaluarea o realizăm folosind echipamente hardware și software specializate, pentru a putea accesa disk-urile defecte într-un mod similar cu cel de accesare din fabrica producătoare. Astfel, adresam low-level disk-urile, folosind comenzile de fabrică, pentru a putea reface firmware-ul sau pentru a extrage datele în cazul în care disk-ul prezintă deteriorări majore ale suprafeței de înregistrare.

Dacă hard disk-ul prezintă probleme mecanice, este necesară desfacerea lui la partea mecanică. Acest lucru se poate efectua doar într-o cameră curată specială numită Class 100 Clean Room, unde densitatea particulelor de praf pe metru cub de aer nu este mai mare de 100. Într-un metru cub de aer dintr-o încăpere obișnuită, se găsesc până la 3.000.000 particule de praf. Contaminarea cu praf a capetelor de citire/scriere sau a platanelor disk-ului poate fi fatală pentru procesul de recuperare. În felul acesta, prin schimbarea componentelor deteriorate, pornim temporar disk-ul defect pentru a citi și transfera datele pe un disk funcțional.

Detalierea etapelor de recuperare a datelor se găsește pe pagina Proceduri de lucru.

Dorești recuperarea profesională a datelor tale? Alege serviciile potrivite, din meniul alăturat, în funcție de mediul de stocare pe care îl deții!