Recuperare Date USB

banner-usb

Cu siguranță ai folosit cel puțin o dată un stick USB pentru a transfera date de pe un computer pe altul. Stick-urile sunt una din cele mai des folosite modalități de a muta informații între diferite sisteme de calcul, însă fix datorită faptului că sunt dispozitive mobile care intră în contact cu o gamă variată de calculatoare, le face să fie vulnerabile la incidente care duc la pierderea datelor.

Când este nevoie de recuperare date USB?

Acest serviciu este necesar atunci când dispozitivul USB pe care îl folosești prezintă cel puțin una din următoarele tipuri de defecțiuni:

Defecte logice

Defectele logice apar atunci când utilizatorul dispozitivului USB nu poate accesa, citi sau copia datele stocate pe acesta, deși dispozitivul este perfect funcțional din punct de vedere fizic.

Există o varietate de defecte logice care pot apărea, precum: ștergeri accidentale, erori de citire/scriere, atacuri ale virușilor, suprascrieri, etc.

Defectele logice se tratează prin utilizarea de programe de analiză și refacere a structurii de fișiere, pentru copierea datelor pierdute pe un alt suport funcțional.

Defecte fizice

Dacă stick-ul USB prezintă zgârieturi, ruperi, contacte dezlipite, a suferit tensiuni eronate la alimentare sau orice alte defecțiuni similare, este necesară intervenția specialiștilor în vederea demarării procesului de recuperare date USB.

Indiferent de defecțiunile fizice pe care le prezintă stick-ul USB, acestea se caracterizează prin imposibilitatea detectării acestuia de către calculator sau prin detectarea incorectă.

Situațiile de acest gen se remediază diferit, în funcție de starea stick-ului USB. Dacă interfața acestuia nu se poate repara, conținutul cip-urilor de memorie trebuie citit cu ajutorul unui dispozitiv special iar algoritmul de codificare a datelor trebuie refăcut virtual, ceea ce necesită o procedură complexă datorită lipsei unei standardizări în fabricarea controlerelor.

Ai nevoie de servicii de recuperare date USB? Contactează echipa QUARTZ Data Recovery pentru a-ți spori șansele de recuperare a datelor!