Recuperare Date SSD

banner-ssd

În prezent, dispozitivele de stocare SSD au capătat o popularitate din ce în ce mai mare, ajungând să înlocuiască HDD-urile obișnuite în noile sisteme de calcul.

Aceste dispozitive se remarcă printr-o performanță ridicată în viteza de funcționare, datorită faptului că utilizează cipuri de memorie pentru stocarea datelor.

Când este necesar procesul de recuperare date SSD?

SSD-urile nu au părți mecanice în mișcare, motiv pentru care sunt mult mai rezistente la șocurile mecanice. Totuși, acestea pot prezenta diferite defecte care duc la pierderea datelor, precum:

Defecte logice

În mod similar cu hard disk-urile, SSD-urile pot prezenta diferite erori în accesarea informației sau în manipularea ei.

Tratarea defectelor logice se face tot cu ajutorul unor programe de analiză, în scopul refacerii structurii de foldere și fișiere pentru obținerea accesului la date.

Defecte fizice

Deși sunt mai rezistente la șocuri mecanice, SSD-urile pot prezenta defecte fizice, precum:

  • Defectarea controlerului
  • Defectarea cipurilor de memorie
  • Defectarea firmware-ului

În toate aceste cazuri, este necesară remedierea temporară sau înlocuirea componentelor defecte, pentru a permite accesarea informației și transferul acesteia pe un dispozitiv funcțional.

Procesul de recuperare date SSD este unul destul de complex deoarece depinde de mai mulți factori (controler, cipuri de memorie, algoritmul intern de organizare a datelor etc) dar și de buna funcționare a lor.

Ai nevoie de servicii de recuperare date SSD? Apelează la specialiștii QUARTZ Data Recovery pentru o diagnosticare gratuită dar și o recuperare rapidă a datelor tale!