Recuperare Date RAID

banner-raid

Termenul RAID este un acronim care provine de la Redundant Array of Independent Discs, care în traducere înseamnă o matrice redundantă de discuri independente. Această matrice combină hard disk-uri diferite într-o singură unitate logică, pe baza unei componente care poate fi:

  • Hardware, proiectată cu scopul de a utiliza un singur suport de date logic, fără ca sistemul de operare să cunoască arhitectura reală

  • Software, implementat în sistemul de operare dar utilizat ca o singură unitate RAID

Cele mai uzuale sisteme RAID sunt: RAID-0, RAID-1, RAID-5, RAID-6, RAID-10, JBOD.

Ce defecțiuni pot avea sistemele RAID?

Sistemele RAID folosite ca medii principale de stocare a datelor nu pot îndeplini și roluri de copii de siguranță a datelor. Din acest motiv, pe parcursul folosirii acestora, datele se pot deteriora sau distruge fără ca sistemul RAID să fie afectat fizic.

Defecțiunile pe care le poate avea un suport RAID și care pot duce la pierderea datelor se pot datora suprascrierii datelor, erorilor de sistem, ștergerilor accidentale sau intenționate, defectarea disk-urilor componente, etc. Sistemele RAID sunt indiscutabil vulnerabile la pierderea datelor. De aceea, este necesar un proces de recuperare date RAID.

În cazul în care din diferite motive ai pierdut date de pe un sistem RAID, recomandăm să iei direct legătura cu specialiștii în recuperare date RAID, pentru a evita eventuale distrugeri suplimentare și a nu face procesul de recuperarea și mai dificil.

Indiferent de tipul, dimensiunea, platforma sau sistemul de operare al dispozitivului RAID pe care îl deții, la QUARTZ Data Recovery poți găsi ingineri care să te ajute în recuperarea datelor tale. Ne-am specializat în recuperare date RAID de pe toate tipurile de sisteme, inclusiv pentru configurații particulare.

Ai încercat și alte metode de recuperare date RAID, dar au eșuat? Contactează echipa QUARTZ Data Recovery pentru o recuperare rapidă a datelor tale!