Recuperare Date HDD

banner_hdd

Dintre toate dispozitivele de stocare de la ora actuală, hard disk-urile, fie ele interne sau externe, reprezintă cel mai mare procentaj. Totuși, ele sunt și cele mai vulnerabile în vederea pierderilor de date, datorită faptului că au parți în mișcare. Platanele pe care sunt stocate datele se învart cu viteze de câteva mii de rotații pe minut (5400 rpm, 7200 rpm, etc) iar capetele de citire „plutesc” la o înălțime de 2-4 microni de acestea. Cel mai mic șoc mecanic poate provoca impactul acestora iar efectele negative nu vor întârzia să apară.

Din experiența noastră de recuperare date HDD, cele mai frecvente defecțiuni care apar și împiedică accesarea datelor de pe hard disk-uri sunt: atacuri ale virușilor, ștergere accidentală, defecțiuni fizice sau utilizarea greșită (suprascrieri, clonări de date, etc).

De câte tipuri sunt incidentele care necesita recuperare date HDD?

Defecte logice

Există situații în care hard disk-ul funcționează normal din punct de vedere fizic, însă informația nu este accesibilă, din diferite motive (nu apare pe hard disk, se generează o eroare la citirea acesteia etc).

În acest caz, defectele logice sunt tratate cu programe de analiză, în scopul refacerii structurii de foldere și fișiere pentru obținerea accesului la datele pierdute.

Defecte firmware / fizice / mecanice

Există o mare varietate de motive pentru care un hard disk s-a defectat fizic sau mecanic. Pot apărea funcționări eronate ale fimrware-ului acestuia, defecte de natură electrică, defecte ale capetelor de citire/scriere sau a motorului dar și degradări ale suprafeței de înregistrare.

În funcție de fiecare tip de defect în parte, QUARTZ Data Recovery abordează diferit problema recuperării datelor:

  • Firmware-ul este refăcut sau simulat cu ajutorul unor programe speciale care accesează hard disk-urile într-un mod similar celui din fabrica în care a fost construit.

  • În cazul defectelor electrice, remedierea se realizează prin schimbarea componentelor defecte și reprogramarea acestora, deoarece aproape toate disk-urile moderne au setări de configurare particulare memorate în placa electronică.

  • Defectele mecanice se tratează în camera albă (Class 100 Clean Room), prin schimbarea componentelor defecte folosind instrumente hardware special concepute, pentru pornirea temporară a disk-urilor defecte, în vederea extragerii datelor în condiții de siguranță.

Ai nevoie de servicii de recuperare date HDD profesionale? Apelează cu încredere la noi pentru o diagnosticare gratuită!