Recuperare Date CARD

banner-card

Cu toții folosim carduri de memorie, fie datorită aparatelor foto digitale, fie datorită smartphone-urilor. Pentru că există un interes crescut pentru aceste dispozitive, s-au diversificat și tipurile de carduri de memorie, având în prezent o multitudine de formate: SD, MMC, xD, Compact Flash, Memory Duo, Smart Media etc.

Deoarece aceste dispozitive se folosesc în mod frecvent, în diferite condiții de mediu, cardurile pot suferi uneori defecțiuni care să facă informațiile de pe acestea inaccesibile. Iată de câte tipuri pot fi acestea:

Defecte logice

Aceste defecte apar în momentul în care sistemul de fișiere de pe card nu mai funcționează corespunzător. Defectele logice pot apărea datorită: unei formatări accidentale, suprascrierii de fișiere, incompatibilității cardului cu dispozitivul în care a fost folosit etc.

Suprascrierea informației înseamnă, de exemplu, ștergerea unei fotografii și realizarea ulterioară a altor fotografii. În acest caz, procesul de recuperare date CARD este mai dificil de realizat, iar uneori este imposibil.

Defecte fizice

La fel ca în cazul altor dispozitive uzuale, defectele fizice presupun tehnici mai complexe de recuperare. Acestea pot fi defecte electrice, defecte fizice sau defecte de firmware și pot face ca să nu mai fie recunoscut cardul de către card reader.

În acest caz intervenim noi, cu un proces de recuperare date card bazat pe citirea informației în formă brută, individual din fiecare chip de memorie cu ajutorul unui cititor flash și apoi asamblată în funcție de algoritmul intern de organizare al controlerului cardului. Un impediment care apare în acest proces constă în faptul că nu toate cardurile de memorie pot fi dezasamblate (cardurile embedded sau monolotice), în așa fel încât chip-urile de memorie să poată fi citite, recuperarea datelor în aceste cazuri fiind mult mai dificilă și costisitoare, dar nu imposibilă.

Ai nevoie de servicii de recuperare date CARD? Contactează echipa QUARTZ Data Recovery pentru ca datele tale să ajungă înapoi la tine în siguranță!