Recuperarea datelor din telefoane

Deși nu oferim astfel de servicii, foarte mulți clienți ne întreabă de ce nu recuperăm date (sms-uri, poze, filme, contacte, etc) de pe telefoane și alte dispozitive mobile (tablete) și care sunt motivele pentru care nu oferim și astfel de servicii.

Pentru a raspunde la aceste întrebări este necesar să spunem câteva cuvinte despre implicațiile recuperărilor de date de pe astfel de gadget-uri, despre soluțiile reale și funcționale, nu de genul folosirii de software-uri universale de recuperare cum ar fi Recuva sau EasyRecovery, care în majoritatea covârșitoare a cazurilor nu funcționează.

De ceva timp în Statele Unite a fost un scandal în care Apple a refuzat permiterea accesului FBI-ului la datele unui iPhone folosit într-o activitate infracțională. În cele din urmă, FBI-ul a obținut accesul, plătind, se pare o suma de peste 1 milion de euro pentru acea tehnologie. Cel putin așa se spune. Ideea este că tehnologia de recuperare de date de pe telefoane, în special cand acestea sunt defecte, este extrem de scumpă, nu întotdeauna disponibilă și aplicabilă cu succes. Având în vedere că majoritatea telefoanelor noi criptează datele, recuperarea este imposibilă. Însă, atunci când recuperarea datelor este posibilă, tehnogia necesară induce costuri de cel putin câteva sute de euro pentru fiecare caz în parte, sumă mult prea mare pentru piața din România de recuperări de date.

Prețul ridicat și necesarul tehnologic sunt principalele motive pentru care QUARTZ Data Recovery nu oferă astfel de servicii, fiind fermi împotriva oricărei reclame și promovări nereale, prin care astfel de servicii sunt folosite ca fals element de marketing pentru atragerea clienților.