Cât durează recuperarea datelor?

Damaged HDD

Durata procesului de recuperare a datelor este dependentă de o serie de factori care pot influența decisiv timpul de lucru.

Starea suportului de date

Este cunoscut faptul că gravitatea defectelor influențează timpul de recuperare dar și pretul acesteia. Cu cât un suport de date este mai avariat, cu atât durează mai mult recuperarea datelor. În general, timpul de recuperare al datelor este de aproximativ 48 de ore, însă în situații particulare poate dura câteva zile iar în cazuri extreme câteva săptămâni. Decisivă este calitatea suportului de înregistrare. Cu cât acesta este mai avariat, cu atât durează mai mult. Compatibilitatea și calitatea pieselor de schimb folosite se reflectă în timpul necesar accesării și salvării datelor.

Capacitatea suportului de date

O scanare a unui disk de 4TB poate dura până la 20 de ore, pe când o scanare a unui disk de 500GB poate puțin peste 2 ore. De aici putem concluziona că în unele cazuri, cu cât capacitatea disk-ului este mai mare, cu atât timpul de recuperare crește. Și cantitatea de date stocată pe suportul de date defect este un element de cuantificare. Transferul a 100GB de informație are o durată însă transferul a 3TB are o cu totul altă durată. Numărul fișierelor influențează foarte mult în special partea de livrare. Cu cât sunt mai multe fișiere de mici dimensiuni, cu atât crește timpul de transfer. De exemplu, transferul a 10GB de date reprezentând 10 milioane de fișiere durează mult mai mult decât transferul a 100 de fișiere însumând 2TB de date.

Disponibilitatea pieselor de schimb

Atunci când este necesară o reparare temporară a suportului de date defect pentru accesarea datelor, disponibilitatea pieselor de schimb este esențială. În majoritatea cazurilor acestea se găsesc în stoc, însă în situații particulare, pentru o compatibilitate maximă, acestea trebuie comandate de la diferiți furnizori externi. Timpul de livrare al acestor componente poate varia de la câteva zile până la doua – trei săptamani și influentează durata totală a întregului proces.

Pentru o estimare exactă a duratei de recuperare a datelor Dvs dar și pentru o diagnosticare gratuită, nu ezitați să contactați QUARTZ Data Recovery.