Servicii

RECUPERARE PROFESIONALA DE DATE

Quartz Data Recovery, lider pe piata romaneasca in domeniul recuperarii datelor, iti sta la dispozitie. Indiferent de mediul de stocare pe care il folosesti, daca datele pe care le contine acesta au devenit inaccesibile, vino cu dispozitivul la noi si vom efectua o diagnosticare gratuita.

Serviciile de recuperare nu sunt destinate identificarii defectiunilor care au dus la imposibilitatea accesarii datelor, ci strict pentru a recupera datele pierdute si a le salva pe un suport de stocare sigur. Serviciile noastre nu includ repararea suporturilor de date defecte.

Cand ai nevoie de recuperarea datelor?

De fiecare data cand dispozitivul pe care il detii se regaseste in urmatoarele situatii:

  • Datele stocate pe acesta nu mai pot fi accesate
  • Disk-ul nu mai este detectat sau prezinta eroare la detectare
  • Apar zgomote atipice in functionarea disk-ului
  • Datele pe care doresti sa le accesezi nu se mai gasesc pe disk
  • La detectarea sau citirea disk-ului, apar mesaje de eroare (de exemplu: Invalid media type error, Invalid partition table, Invalid drive specification, Data eror reading drive, Sector not found, Track 0 bad, etc)
  • Suportul de date este identificat incorect (ID eronat, capacitate incorecta, etc)

 

Cum realizam recuperarea datelor?

In urma unei evaluari gratuite, constatam daca recuperarea este posibila, care sunt costurile aferente si timpul de recuperare.

Evaluarea o realizam de multe ori folosind echipamente dezvoltate de noi, pentru a accesa disk-urile defecte in mod similar cu modul de accesare din fabrica producatoare. Astfel, adresam low-level disk-urile, folosind comenzile de fabrica, pentru a putea reface firmware-ul sau a extrage datele in caz ca disk-ul prezinta multe sectoare defecte.

Daca disk-ul prezinta probleme mecanice, este necesara desfacerea lui la partea mecanica. Acest lucru se poate efectua doar intr-o camera curata speciala numita Clean room, de clasa 100, unde densitatea particulelor de praf pe metru cub de aer nu este mai mare de 100. Intr-un metru cub de aer dintr-o incapere obisnuita, se gasesc pana la 3.000.000 particule de praf. Contaminarea cu praf a capetelor de citire/ scriere sau a platanelor disk-ului poate fi fatala pentru procesul de recuperare. In felul acesta, prin schimbarea componentelor defecte, pornim temporar disk-ul defect pentru a citi si transfera datele pe un disk functional.

Detalierea etapelor de recuperare a datelor se poate gasi si pe pagina proceduri de lucru.

Doresti recuperarea profesionala a datelor tale? Alege serviciile potrivite, din coloana alaturata, in functie de mediul de stocare pe care il detii!