Recuperare Date USB

banner-usb

Cu siguranta ai folosit cel putin o data un stick USB pentru a transfera date de pe un computer pe altul. Stick-urile sunt una din cele mai des folosite modalitati de a porta informatii intre diferite sisteme de calcul, insa fix datorita faptului ca sunt dispozitive mobile care intra in contact cu o gama variata de calculatoare, le face sa fie vulnerabile la incidente care duc la pierderea datelor.

Cand este nevoie de recuperare date USB?

Cand dispozitivul USB pe care il folosesti prezinta cel putin una din urmatoarele tipuri de defectiuni:

Defecte logice

Defectele logice apar atunci cand utilizatorul dispozitivului USB nu poate accesa, citi sau copia datele stocate pe acesta, desi dispozitivul este perfect functional din punct de vedere fizic.

Exista o varietate de defecte logice care pot aparea, precum: stergeri accidentale, erori de citire/ scriere, atacuri ale virusilor, suprascrieri, etc.

Defectele logice se trateaza prin utilizarea unor programe de analiza si refacere a structurii de fisiere pentru copierea datelor pierdute pe un alt support functional.

Defecte fizice

Daca stick-ul USB prezinta zgarieturi, ruperi, contacte dezlipite, a suferit tensiuni eronate la alimentare sau orice alte defectiuni similare, este necesara interventia unei echipe de specialisti in vederea demararii procesului de recuperare date USB.

Indiferent de defectiunile fizice pe care le prezinta stick-ul, acestea se caracterizeaza prin imposibilitatea detectarii acestuia de catre calculator sau prin detectarea incorecta.

Situatiile de acest gen se remediaza diferit, in functie de starea stick-ului USB. Daca interfata acestuia nu se poate repara, continutul cip-urilor de memorie trebuie citit cu ajutorul unui dispozitiv special iar algoritmul de codificare a datelor trebuie refacut virtual, ceea ce necesita o procedura complexa datorita lipsei unei standardizari in fabricarea controlerelor.

Ai nevoie de servicii de recuperare date USB? Contacteaza echipa Quartz Data Reecovery pentru a-ti spori sansele de recuperare a datelor!