Recuperare Date SSD

banner-ssd

In prezent, dispozitivele de stocare SSD au capatat o popularitate din ce in ce mai mare, ajungand sa inlocuiasca HDD-urile obisnuite in noile sisteme de calcul.

Aceste dispozitive se remarca printr-o performanta ridicata in stocare si viteza de functionare, datorita faptului ca utilizeaza cipuri de memorie pentru stocarea datelor.

Cand este necesar procesul de recuperare date SSD?

SSD-urile nu au parti mecanice in miscare, motiv pentru care sunt mult mai rezistente la socurile mecanice. Totusi, acestea pot prezenta diferite defecte care duc la pierderea datelor, precum:

Defecte logice

In mod similar cu hard disk-urile, SSD-urile pot prezenta diferite erori în accesarea informatiei sau in manipularea ei.

Tratarea defectelor logice se face tot cu ajutorul unor programe de analiza, in scopul refacerii structurii de foldere si fisiere si recuperarii datelor.

Defecte fizice

Desi sunt mai rezistente la socuri mecanice, SSD-urile pot prezenta defecte fizice, precum:

  • Defectarea controlerului
  • Defectarea cipurilor de memorie
  • Defectarea firmware-ului

In toate aceste cazuri, este necesara remedierea temporara sau inlocuirea componentelor defecte, pentru a permite citirea si transferul datelor recuperate pe un dispozitiv functional.

Procesul de recuperare date SSD este, totusi, unul destul de complex deoarece depinde de mai multi factori (controler, cipurile de memorie, algoritmul intern de organizare a datelor etc) si de buna functionare a lor.

Ai nevoie de servicii de recuperare date SSD? Apeleaza la specialistii Quartz Data Recovery pentru o diagnosticare gratuita si o recuperare rapida!