Recuperare Date RAID

banner-raid

Termenul RAID este un acronim care provine de la Redundant Array of Independent Discs, care in traducere inseamna o matrice redundanta de discuri independente. Aceasta matrice combina hard disk-uri diferite intr-o singura unitate logica, pe baza unei componente care poate fi:

  • Hardware, proiectata cu scopul de a utiliza un singur suport de date, fara ca sistemul de operare sa cunoasca arhitectura reala

  • Software, implementat in sistemul de operare dar utilizat ca o singura unitate RAID

Cele mai uzuale sisteme RAID sunt: RAID-0, RAID-1, RAID-5, RAID-6, RAID-10, JBOD.

Ce defectiuni pot avea suporturile RAID?

Suporturile RAID folosite ca medii principale de stocare nu pot indeplini si roluri de copii de siguranta ale datelor. Din acest motiv, pe parcursul folosirii acestora, datele se pot deteriora sau distruge fara ca sistemul RAID sa fie afectat fizic.

Defectiunile pe care le poate avea un suport RAID si care pot duce la pierderea datelor se pot datora suprascrierii datelor, erorilor de sistem, stergerilor accidentale sau intentionate, defectarea disk-urilor componente, etc. Sistemele RAID sunt vulnerabile la pierderea datelor. De aceea, este necesar un proces de recuperare date RAID.

In caz ca, din diferite motive, ai pierdut date de pe un suport RAID, recomandam sa iei direct legatura cu specialisti in recuperare date RAID, pentru a evita eventuale suprascrieri si a nu face procesul de recuperarea si mai dificil.

Indiferent de tipul, dimensiunea, platforma sau sistemul de operare al dispozitivului RAID pe care il detii, la Quartz Data Recovery poti gasi ingineri care sa te ajute in recuperarea datelor tale. Ne-am specializat in recuperare date RAID de pe toate tipurile de sisteme, inclusiv pentru configuratii in cazuri particulare.

Ai încercat si alte metode de recuperare date RAID, dar au esuat? Contacteaza echipa Quartz Data Recovery pentru o recuperare rapida a datelor tale!