Recuperare Date HDD

banner_hdd

Dintre toate dispozitivele de stocare de la ora actuala, hard disk-urile, fie ele interne sau externe, reprezinta cel mai mare procentaj. Totusi, ele sunt si cele mai vulnerabile in vederea pierderilor de date, datorita faptului ca au parti in miscare. Platanele pe care sunt stocate datele se invart cu viteze de cateva mii de rotatii pe minut (5400 rpm, 7200 rpm, etc) iar capetele de citire „plutesc” la o inaltime de cativa microni de acestea. Cel mai mic soc mecanic poate provoca impactul acestora iar efectele negative nu vor intarzia sa apara.

Din experienta noastra de recuperare date HDD, cele mai frecvente defectiuni care apar si impiedica accesarea datelor de pe hard disk-uri sunt: atacuri ale virusilor, stergere accidentala, defectiuni fizice sau utilizarea gresita (suprascrieri, clonari de date, etc).

De cate tipuri sunt incidentele care necesita recuperare date HDD?

Defecte logice

Exista situatii in care hard disk-ul functioneaza normal din punct de vedere fizic, insa informatia nu este accesibila, din diferite motive (nu apare pe hard disk, afiseaza o eroare la citirea acesteia etc).

In acest caz, defectele logice sunt tratate cu programe de analiza, in scopul refacerii structurii de foldere si fisiere si obtinerii datelor pierdute.

Defecte fizice

Exista o mare varietate de motive pentru care un hard disk s-a defectat fizic. Fie apar defecte ale sistemului de operare intern (firmware), fie apar defecte electrice sau mecanice.

In functie de fiecare tip de defect in parte, Quartz Data Recovery abordeaza diferit problema recuperarii datelor:

  • Firmware-ul este refacut cu ajutorul programelor speciale care acceseaza hard disk-urile in mod similar celor din fabrica in care a fost construit.

  • In cazul defectelor electrice, remedierea se realizeaza prin schimbarea componentelor defecte si reprogramarea lor, daca este necesar.

  • Defectele mecanice se trateaza in Clean Room prin schimbarea componentelor defecte folosind instrumente hardware special sau prin repararea temporara a acestora, in vederea extragerii datelor in conditii de siguranta.

Ai nevoie de servicii de recuperare date HDD profesionale? Apeleaza cu incredere la noi pentru o diagnosticare gratuita!