Recuperare Date CARD

banner-card

Cu totii folosim carduri de memorie, fie datorita aparatelor foto digitale, fie datorita smartphone-urilor. Pentru ca exista un interes crescut pentru aceste dispozitive, s-au diversificat si tipurile de carduri de memorie, avand in prezent o multitudine de formate: SD, MMC, xD, Compact Flash, Memory Duo, Smart Media etc.

Deoarece aceste dispozitive se folosesc in mod frecvent, in diferite conditii de mediu, cardurile pot suferi uneori defectiuni care sa faca informatiile de pe acestea inaccesibile. Iata de cate tipuri pot fi acestea:

Defecte logice

Aceste defecte apar in momentul in care sistemul de fisiere de pe card nu mai functioneaza corespunzator. Defectele logice pot aparea datorita: unei formatari accidentale, suprascrierii de fisiere, incompatibilitatii cardului cu dispozitivul in care este montat etc.

Suprascrierea informatiei inseamna, de exemplu, stergerea unei fotografii si realizarea ulterioara a altor fotografii. In acest caz, procesul de recuperare date CARD este mai dificil de realizat, insa uneori este posibil.

Defecte fizice

La fel ca in cazul altor dispozitive uzuale, defectele fizice presupun tehnici mai complexe de recuperare. Acestea pot fi defecte electrice, defecte mecanice sau de firmware si pot face ca sa nu mai fie recunoscut cardul de catre cititor.

In acest caz intervenim noi, cu un proces de recuperare date card bazat pe citirea informatiei in forma bruta, individual din fiecare chip de memorie cu ajutorul unui cititor flash si apoi asamblata in functie de algoritmul intern de organizare al controlerului cardului. Un impediment care apare in acest proces consta in faptul ca nu toate cardurile de memorie pot fi dezasamblate (cardurile embedded sau monolotice), in asa fel incat chip-urile de memorie sa poata fi citite.

Ai nevoie de servicii de recuperare date CARD? Contacteaza echipa Quartz Data Recovery pentru ca datele tale sa ajunga in siguranta la tine!