Recuperarea datelor din telefoane

Desi nu oferim astfel de servicii, foarte multi clienti ne intreaba de ce nu recuperam date (sms-uri, poze, filme, contate, etc) de pe telefoane si alte dispozitive mobile (table) si care sunt motivele pentru care nu oferim si astfel de servicii.

Pentru a raspunde la aceste intrebari este necesar sa spunem cateva cuvinte despre implicatiile recuperarilor de date de pe astfel de gadget-uri, despre solutiile reale si functionale, nu de genul folosirii de software-uri universale de recuperare cum ar fi Recuva sau EasyRecovery, care in majoritatea covarsitoare a cazurilor nu functioneaza.

De ceva timp in Statele Unite a fost un scandal in care Apple a refuzat permiterea accesului FBI-ului la datele unui iPhone folosit intr-o activitate infractionala. In cele din urma, FBI-ul a obtinut accesul, platind, se pare o suma de peste 1 milion de euro pentru acea tehnologie. Cel putin asa se spune. Ideea este ca tehnologia de recuperare de date de pe telefoane, in special cand acestea sunt defecte, este extrem de scumpa, nu mereu disponibila si nu intotdeauna aplicabila cu succes. Avand in vedere ca majoritatea telefoanelor noi cripteaza datele, recuperarea este imposibila. Insa, atunci cand este posibila, tehnogia necesara induce costuri de cel putin cateva sute de euro pentru fiecare caz in parte, suma mult prea mare pentru piata din Romania de recuperari de date.

Pretul ridicat si necesarul tehnologic sunt principalele motive pentru care QUARTZ Data Recovery nu ofera astfel de servicii, fiind fermi impotriva oricarei reclame si promovari false, prin care astfel de servicii sunt folosite ca element de marketing fals pentru atragerea clientilor.